De Halve maan
In 'De halve Maan' volgen we Jess en Malcolm. Malcolm's droom komt uit; hij heeft cafe de Halve Maan, waar hij al van jongs af aan werkt, na lang wachten over mogen nemen. Samen met Jess heeft hij ook een grote droom; een kindje krijgen. Helaas loopt het leven niet zoals gehoopt. Hun kinderwens wordt maar niet vervuld wat voor veel verdriet en frustratie zorgt. Ook het cafe loopt niet zoals Malcolm gehoopt had en hij heeft moeite om alle rekeningen te betalen.
Dit alles zorgt ervoor dat Malcolm en Jess steeds verder van elkaar verwijderd raken, met alle gevolgen van dien. Zal het nog goed komen tussen hen?
De halve maan is een intrigerende roman waarbij je echt een kijkje in het leven krijgt van een stel dat worstelt om hun leven op orde te krijgen.
Het boek wordt beschreven vanuit de perspectieven van Jess en Malcolm. Op deze manier volg je, naast hun leven met elkaar, ook hun persoonlijke levens met alle struggles die daarbij komen kijken.
Alles wordt heel gedetailleerd beschreven, waardoor je een goed beeld krijgt en helemaal in het verhaal zit.
Wel vond ik dat het erg traag op gang kwam. Met name de eerste helft van het boek. Er wordt erg vaak terug gekeken op verschillende momenten in het verleden, maar dit was af en toe vrij onoverzichtelijk naar mijn mening. Het was me niet altijd duidelijk in welke periode van hun leven het nu afspeelde.
Maar uiteindelijk kwam er toch vaart in het verhaal met ook nog een aantal interessante en spannende gebeurtenissen, wat het voor mij alsnog helemaal goed maakte!