Spannend tot het einde

Booklover.Sil 31 oktober 2025
Wanneer er in een bergmeertje in Noorwegen een jonge ballerina dood wordt aangetroffen, wordt het politieteam weer bij elkaar gebracht om deze moord te onderzoeken. Mia is na de dood van haar zus en ouders in een diep dal gekomen en wilde eigenlijk een verre vakantie maken om tot rust te komen, maar het mysterie rond deze dood en haar gedrevenheid maakt dat ze zich toch weer aansluit bij het team.
Er volgen meer soortgelijke moorden en het is duidelijk dat de dader spelletjes speelt met het team om ze te misleiden. Dit maakt het onderzoek extra ingewikkeld.
Mia en Munch zetten met het team echter alles op alles om de moorden op te lossen, waarbij de uitkomst uiteindelijk totaal anders is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden....

Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven. Zowel de hoofdpersonen als ook sleutelpersonages. Dit maakt het af toe wat verwarrend, maar uiteindelijk snap je waarom; het is allemaal met elkaar verweven.
De scenes worden uitgebreid en gedetailleerd beschreven, waardoor je als lezer echt meegenomen wordt in het verhaal.
Hoewel het einde opeens vrij snel ging ten opzichte van de rest van het boek, vond ik het een verrassende wending! Tot op het laatst wist ik echt niet wie nu de dader kon zijn en dat maakt het extra spannend.

'De jongen in de sneeuw' is het eerste boek dat ik lees van Samuel Bjork.
Ik heb de eerste 2 delen dus (nog) niet gelezen, maar het verhaal was evengoed prima te volgen. Het kan dus zeker als standalone gelezen worden. Al ben ik na dit boek wel heel nieuwsgierig geworden naar de andere delen, en zal ik deze dus zeker ook gaan lezen!

Meer recensies van Booklover.Sil

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.