Booksandcoffee4life Booksandcoffee4life
20 mrt 2024

Veel van wat er in dit boek staat weten de meeste mensen al wel. Echter is het wel een goede opfrisser van wat je al weet en door de vragen/opdrachten kan je er ook gelijk wat mee doen. Het gaat er vooral om dat je “perfect zijn” los laat, perfectie bestaat immers niet. “Goed genoeg zijn” is helemaal prima en nog gezonder voor je ook.

Deel 3 vond ik persoonlijk het minste. Wat er in de maatschappij moet gebeuren wordt goed uitgelegd, maar om daar aan te kunnen werken met meerderen moeten anderen natuur wel bereid zijn daar ook aan mee te werken. Het leek meer opvulling van het boek dan wat je zelf kan gebruiken (want hoe laat jij dingen op een school veranderen? Of hoe laat jij dingen op je werk veranderen? In gesprek gaan kan, maar dan nog is het verder niet aan jou.) Dit had misschien beter opgevuld kunnen worden met hoe jij anderen kan helpen met inzien dat “goed genoeg zijn” goed is. Tips hoe je dit soort dingen bespreekbaar maakt met bijvoorbeeld je baas.

Al met al geef ik dit boek een 3.5 omdat het wel fijn weg las en toch even een fijne opfrisser is van wat ik al grotendeels wist.

Meer recensies van Booksandcoffee4life