Heerlijk wegdromen

Bookstagram_byilse 03 september 2025
Het strawberry patch pannenkoekenhuis is het vierde deel in de Dream Harbor serie. Het vijfde deel De Gingerbread Bakkerij komt al op 16 september uit, dat is ook de reden dat ik deze nog even snel gelezen heb. Deel 1 t/m 3 had ik eerder al gelezen.

Dit is ook weer een heerlijk boek waarbij ik lekker heb weggedroomd. Deze feelgood leest zo makkelijk weg en je sluit de personages ook gelijk weer in je hart. Er komen ook weer hoofdpersonages van andere delen langs wat het ook erg leuk maakt. Ik heb Olive echt in m’n hart gesloten, zo’n eerlijk en puur meisje die gewoon liefde nodig heeft. Het was weer een samenhangend verhaal wat je in één ruk uitleest. Ik ben echt fan van haar boeken. Ook is de cover van het boek weer prachtig.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Archer en Iris. Archer is een gepassioneerde chef-kok in Parijs, volledig opgeslokt door zijn werk. Zijn leven verandert echter compleet wanneer hij ontdekt dat hij een dochter heeft. Zijn vroegere geliefde Cate, die onlangs omkwam bij een auto-ongeluk, blijkt een dochter te hebben gekregen, Olive, inmiddels vijf jaar oud. Archer wist van niets, maar omdat hij officieel als vader geregistreerd staat, wordt hij nu gevraagd voor haar te zorgen. Hij krijgt een proefperiode van zes maanden, als dat goed verloopt krijgt hij de voogdij. Maar hoe moet iemand die altijd alleen met zijn werk bezig was, ineens een goede vader zijn?

Iris, een yogadocente, worstelt ondertussen met haar eigen problemen. Door achterstallige betalingen raakt ze haar huis kwijt. Dan komt er onverwacht een kans voorbij, een baan als inwonende oppas voor een vijfjarig meisje. Het klinkt als de perfecte oplossing, behalve dat Iris eigenlijk helemaal niets met kinderen heeft. Toch besluit ze het te proberen. Wat ze niet had verwacht, is dat de vader van het meisje niemand minder blijkt te zijn dan Archer een man die ze eerder al heeft ontmoet.

Meer recensies van Bookstagram_byilse