Heerlijk genieten met de alpacas
“Mensen zijn altijd bereid je te helpen, je moet ze alleen de juiste middelen geven om het te doen”
Het verhaal gaat over Emmy, die haar baan als marketeer heeft opgezegd en haar huis heeft verkocht om haar dromen achterna te gaan. Met de camper die ze van haar ouders kreeg inmiddels omgetoverd tot een klein paleisje op wielen trekt ze eropuit om te schrijven aan haar boek. Haar eerste bestemming voelt meteen hartelijk en gastvrij, vooral dankzij eigenaresse Angelina. Maar dan klinkt er ineens boink, boink, boink… voor haar camper staat een nieuwsgierige alpaca. Ze brengt het dier terug naar de alpacaboerderij, waar ze kennismaakt met de eigenaar Johan. Hij ontvangt haar zo vriendelijk dat dit haar volgende stop gaat worden. Ze mag de camper in de alpacaweide zetten.
Wat eigenlijk maar een tussenstop had moeten zijn, groeit al snel uit tot een bijzondere periode. Emmy ontdekt dat de boerderij het niet makkelijk heeft en dat er veel werk te verzetten valt. Terwijl ze haar handen uit de mouwen steekt, ontmoet ze nieuwe mensen en komt ze terecht in onverwachte situaties. Langzaam begint ze zich af te vragen of ze haar wereldreis wel gaat vervolgen of dat er op de alpacaboerderij een hele nieuwe wereld voor haar open gaat.
Wat een ontzettend leuk en uniek verhaal. Ik had nog niet eerder een verhaal gelezen dat over alpaca’s ging. Ook een aantal leuke weetjes die ik nog niet kende zoals: dat de tanden van alpaca’s alsmaar door blijven groeien en dat de tong van de moeder zo kort is dat ze ’t kleintje niet eens goed schoon kan likken. Ik vind dat Leonie het verhaal een mooi tempo heeft gegeven, het is nergens gehaast of te traag. Ik vond de chemie tussen Emmy en Johan hartverwarmend omdat ze als een opa voor haar voelde en hij haar gelijk een thuisgevoel gaf. Ik zou het leuk vinden als dit verhaal een vervolg zou krijgen, deze zou ik dan zeker gaan lezen.