Spannend tot het eind
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van David en Ilse. David heeft een zware periode achter de rug, hij verloor niet alleen zijn moeder, maar ook zijn beste vriend Maurice. Om dat verlies te verwerken besluit hij de reis te maken die hij eigenlijk samen met Maurice had willen doen: de beroemde wandeltocht over de West Highland Way in Schotland. Tijdens deze tocht wil hij de as van zijn moeder uitstrooien, omdat zij samen een bijzondere band met Schotland hadden. Bovendien woont zijn vader, met wie hij nooit is opgegroeid daar, en misschien kan hij hem eindelijk ontmoeten.
Maar wanneer David op een bepaalde plek aankomt, doet hij een schokkende ontdekking: op een steen staat zijn naam gegraveerd, samen met zijn geboorte en sterfdatum en die laatste datum blijkt slechts enkele dagen in de toekomst te liggen. Wat is hier aan de hand?
Intussen is ook Ilse, een meisje dat Maurice goed kende, in Schotland. Zij wil dezelfde wandelroute lopen en ontmoet David toevallig onderweg. Maar is het wel toeval, aangezien ze allebei uit Belgiƫ komen? Ze besluiten samen verder te reizen, maar al snel merken ze dat er vreemde dingen gebeuren die ze niet kunnen verklaren. Het lijkt alsof iemand of iets hen op de hielen zit.
Het boek Skye wordt op de kaft omschreven als een misdaadroman, ik vond het eerder neigen naar een thriller maar dat maakt het verhaal niet minder mooi. Edwin is een Nederlandse auteur en Skye is zijn debuut. In het boek komen er wel allemaal Vlaamse woorden voor, dit komt omdat het uitgegeven is door een Vlaamse uitgeverij.
Het boek heeft een erg sterk verhaal met onverwachte gebeurtenissen. Het zit goed in elkaar en houd je tot het einde in spanning. De verhaallijnen lopen wat door elkaar, doordat je van heden naar verleden switcht. Dit vind ik erg prettig zodat je de voorgeschiedenis ook beter kent. Ik zou dit boek zeker gaan lezen als je van spanning, originaliteit en van doorlezen houdt want dat is dit boek zeker. Het laat je niet los! Ik ben ook erg benieuwd naar volgende boeken van Edwin.