Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Aangrijpend verhaal!

Bookstagram_ilona 20 oktober 2022
Toen het boek binnenkwam kon ik het niet laten om gelijk de proloog te lezen. Wat kwam dit al binnen. Ik wist gelijk dat dit een verhaal zou worden wat nog lang zou blijven hangen. Wat een mooi, puur en eerlijk boek is dit zeg. Het verhaal van Dennis kwam echt bij me binnen.

We hebben allemaal wel een beeld over Jehovah’s getuigen; ze komen bij je aan de deur, doen hun verhaal, zetten een voet tussen de deur als je niet wil luisteren, vieren geen verjaardagen etc. Maar dat er zoveel meer achter zit, dat had ik van te voren niet gedacht. Het was voor mij echt een eye-opener.
Een verhaal wat ook zeker verteld moet worden. Wat goed en knap Dennis dat je je eigen verhaal naar buiten hebt gebracht. Daar is moed en kracht voor nodig!

Het verhaal wordt op een fijne en vlotte manier geschreven. Er zit humor in, maar ook zinnen die je raken. Als voorbeeld: Ik voelde mezelf een plantje die veel te lang in een te kleine pot had gestaan. Uiteindelijk ben je mooi tot bloei gekomen!

Is dit dan alleen een verhaal over de religie van Jehovah, met zijn regels en gebruiken. Nee, het is zoveel meer!  Het gaat over op zoek gaan naar erkenning en waardering, de zoektocht naar jezelf mogen en kunnen zijn, de liefde voor je ouders die goede bedoelingen hebben, maar daardoor ook beperkingen hebben omdat ze niet beter weten, de afscherming van de maatschappij en dan de wereld die voor je opengaat als je eindelijk de stap durft te nemen om voor jezelf te kiezen.

Ik hoop dat veel mensen die boek gaan lezen, en dan durven te kiezen voor zichzelf.
Maar dat we ook onze ogen openen voor de mensen die in sektes leven, waar machtsmisbruik, kindermisbruik en de positie van vrouwen nog steeds de orde van de dag zijn. Er zit dus zoveel meer achter dan we denken te weten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?