Had hier van te voren meer van verwacht

Bookstagram_ilona 01 november 2022
Ilona van LS Amsterdam begon een missie om meer mensen kennis te laten maken met de boeken van Danielle Steel.
Dit waren 8 buddyreads, daar mocht ik twee keer bij zijn.
Mijn allereerste Steel boek was ‘Stille nacht’. Het verschil tussen deze twee boeken was enorm, maar daarover later meer!

In ‘De spionne’ maken we kennis met Alexandra Wickham. Ze lijkt door haar uiterlijk voorbestemd te zijn voor een bevoorrecht leven. Maar het lot, een wereldoorlog en haar rebelse karakter geven haar leven een andere wending dan van te voren gedacht.
Alex gaat vanuit haar ouderlijk huis in Hampshire naar Londen om daar vrijwillig als verpleegster aan de slag te gaan. Daar trekt haar beheersing van Frans en Duits de aandacht van een andere tak van de geheime dienst.
Binnen een jaar wordt ze ondergedompeld in een nieuwe wereld en schokt ze zelfs haar familie door te verschijnen in een lange broek en rode lippenstift. Kon natuurlijk echt niet….
Ze mag niemand over haar werk vertellen, zelfs niet aan piloot Richard waar ze verliefd op wordt. Terwijl haar land en haar dierbaren de hoge prijs van de oorlog betalen, leert Alex de kunst van spionage. Na de oorlog is het leven vol risico nog niet voorbij voor Alex en moet ze verder met een geheim dat altijd verborgen moet blijven.

De cover van het boek is echt mooi! Dit samen met de flaptekst nodigt uit om het boek te gaan lezen.
Ik had hier van te voren dan ook enorm zin in…..maar dat kwam bedrogen uit….

Eigenlijk bestaat dit boek uit twee delen. Het eerste deel gaat over de jaren van WO11 en in de tweede helft het leven na de oorlog.
Waar in het eerste deel de werkzaamheden van Alex aan bod komen en je te weten komt wat het werk van haar inhoudt, wordt het in de 2e helft een opsomming van feiten uit de geschiedenis en te grote tijdsprongen. In de leesclub hadden we het er dan ook over dat het lijkt alsof ze na het eerste deel een tijd gestopt is met dit boek om dan pas later weer verder te gaan. Zo’n groot verschil is het.

Dit verhaal heeft namelijk zoveel potentie! Het leven als spionne in de oorlog is namelijk een thema waar een geweldig verhaal van gemaakt had kunnen worden. Doordat de vaart er te hard inzat, miste het verhaal diepgang en vooral emotie.
Wat Alex allemaal meemaakt tijdens de oorlog en daarna is namelijk heel wat. Hier wordt zo snel overheen geschreven dat ik het gewoon niet voelde.

Helaas bleek dit boek een enorme teleurstelling. Ik kan het dan ook niet meer dan ** geven.

De leesclub was gelukkig echt fantastisch. We hebben aardig wat complotten kunnen bedenken om het verhaal overnieuw te schrijven haha.
Iedereen die meedeed, dankjewel voor de gezellige avonden!

Toch blijf ik de boeken van Danielle Steel wel in de gaten houden. Ik wil het graag nog een kans geven.
Tips voor een mooi boek van haar zijn altijd welkom!

Meer recensies van Bookstagram_ilona