Wat een rollercoaster!!

Ik keek enorm uit naar dit boek, omdat het eerste deel zo’n tof verhaal was!
Was het het wachten waard….?

Nou..absoluut! Het eerste deel was al een rollercoaster van gebeurtenissen, geheimen en actie, maar dit deel is nog meer van dat alles!

Wat ik echt enorm fijn vond, is dat aan het begin van het boek een terugblik van deel 1 staat, zeker als het al even geleden is. Veel kwam er weer terug en dat is toch fijn als je verder gaat met een serie. Het verhaal gaat ook verder waar het in het eerste boek geëindigd is.

De hoofdpersonages zijn bekend, dus hoe mooi is het dan om de groei van Daniel en Echo te zien, te merken dat ze toch steeds een beetje meer naar elkaar toe groeien en te lezen hoe hun zoektocht verdergaat. Ook de nieuwe personages zijn stuk voor stuk mooi uitgewerkt en passen goed bij het verhaal.

‘De overlevenden’ is een verhaal om lekker in te duiken, de wereld te ontdekken waarin Daniel en Echo zich bevinden, de krachten te ontdekken van alle personages en antwoorden te vinden op de losse eindjes uit het eerste deel. De spanningsopbouw is echt heerlijk om te voelen, mede ook de flinke plottwists in het verhaal waardoor je mond openvalt. Want wow, sommige zag ik echt niet aankomen…laat staan het einde…want jeetje daar gebeurt nogal wat. Nu is het wachten op het derde deel en daar kijk ik al enorm naar uit!

Hou je van een dystopisch verhaal vol gebeurtenissen, wendingen, een goede spanningsopbouw en goed uitgewerkte personages, dan is ‘De overlevenden’ een absolute aanrader om te gaan lezen. Start dan eerst wel met ‘De verandering’ voor het hele complete plaatje.

4,5*

Meer recensies van Bookstagram_ilona