Een fantastische afsluiter van een geweldige serie!

Een boek waar ik van tevoren enorm naar uitkeek omdat ik enorm genoten had van ‘Duivelsdochters’ en ‘Lammerkinderen’. Wel met een dubbelgevoel, want het is wel het laatste deel van de Doronburc- trilogie, al kan ik nog wel even genieten van de novelle.

‘Schaduwverwanten’ zit weer zo goed in elkaar, dat je zelf vanaf de eerste bladzijde het verhaal wordt ingetrokken, meegezogen wordt naar de middeleeuwen en alles meebeleeft wat de personages daar beleven. Een verhaal wat je daarom niet zo snel kan wegleggen.

Ook in dit deel voel je weer de bekende spanning, lees je weer veel over historische feitjes en zie je alles voor je ogen gebeuren. Wat het anders maakt is dat het vooral nu draait om Luna en Mick (logisch ook qua tijdsprong!). Ook al speelt Sarah nog wel een grote rol in dit verhaal en komen er weer verschillende personages terug uit het vorige deel.

Luna en Mick zijn twee personages waarbij heden en verleden in elkaar overlopen, het een kan niet zonder het ander en die samen nodig zijn om alle puzzelstukjes op de goede plek te leggen en de verhaallijnen tot een mooi einde te maken…en wat voor einde! Het raakte me, ook omdat je weet dat dit het laatste is en dat je voelt hoe bijzonder deze serie is, hoe goed dit allemaal in elkaar zit!

‘Schaduwverwanten’ is een boek om in te duiken, de historie te beleven en waar personages je hart veroveren waardoor het nog even duurt voordat je ze los kan laten. Een verhaal over keuzes maken, overleven, familie, het samenkomen van heden, verleden en toekomst en waar je emoties flink heen en weer gaan door alle spannende, soms hartverscheurende momenten.

De Doronburc-trilogie is een absolute aanrader om te gaan lezen! Een serie die voor altijd in mijn hart zit!

Meer recensies van Bookstagram_ilona