Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prachtige roman, met veel plezier gelezen

Brigitte 29 december 2019
Bedankt Thrillers & More leesclub en Uitgeverij Hamley Books dat ik Het Leven Dat Ik Kende van Esther Boek - auteur mocht lezen.

Roelf heeft een ongelukkige jeugd gekend en moet door omstandigheden al vlug op eigen benen staan. Maar dankzij zijn grote vriendenkring lukt hem dit aardig. Hij neemt een weekendbaantje aan en leert Ellen kennen. Na veel moeite kan hij haar hart veroveren en lacht het geluk hen toe. Maar iets later begint alle ellende.
Esther Boek geeft in dit waargebeurde verhaal het leven weer van Roelf. Het lijkt alsof hij voor het ongeluk geboren is. Ze kan heel gedetailleerd en dramatisch ingaan op alle problemen die op het pad komen van Roelf en Ellen. Is het hun eigen schuld doordat ze de foute keuzes maken ? Zit er iemand anders achter ? .... Heel veel vragen waarop nog een antwoord moet gevonden worden. Maar ze zijn nog niet bekomen van alle pijn, verdriet en zorgen of het volgende probleem dient zich al aan.

Deze roman is opgedeeld in 2 delen. Roelf zijn leven met Ellen en Roelf zijn leven met Sophie.

Esther laat je merken hoe personen kunnen veranderen als er grote problemen op hun levenspad komen. De ene wordt er sterker door en de ander verliest het vertrouwen in alles en iedereen. Elk koppel verwerkt problemen anders. Steunen elkaar en vechten samen. Kan een relatie zoveel verdriet aan ?

Op de cover zie je een vlinder, vuur en rook. Je mag er zeker van zeker van zijn dat vuur en rook hier ter sprake komen.

Dit boeiend verhaal raad ik zeker aan aan liefhebbers van spannend verhalen vol emoties, spanning en vele gebeurtenissen die elkaar opvolgen.
Esther Boek is er in geslaagd om deze roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal te schrijven zodat hij veel mensen zal beroeren.

Voor mij is dit boek zeker 5* waard.
Nogmaals mijn grote dank aan Uitgeverij Hamley Books - Leesclub Thrillers & More en
Esther Boek - auteur
Met heel veel plezier heb ik het boek gelezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Brigitte

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.