Advertentie

Boek gelezen voor
“In de boekenkast “

Het verhaal begint in 1994 in Zweden, in het dorpje Marbäck.

Midden in de nacht brandt de boerderij af van Lovisa Markström. Een buurvrouw merkt dit op en slaat alarm. Vidar werkt bij de politie en woont in de buurt. Hij gaat ter plaatse kijken of hij kan helpen. Vidar werkt heel gewetensvol en informeert bij de aanwezigen of ze weten of er nog iemand in de boerderij is. De ouders van Lovisa zijn naar een feest, maar Lovisa is waarschijnlijk nog binnen. Spijtig genoeg komt alle hulp te laat.

Bij nader onderzoek blijkt dat Lovisa vermoord werd en dat het huis daarna in brand werd gestoken. Alle sporen leiden direct naar haar vriendje Edvard Christensson. Zijn daden uit het verleden pleiten ook niet in zijn voordeel.
Vidar vindt Edvard bewusteloos in het bos iets verderop.

Vermits Marbäck een klein dorpje is, kent iedereen elkaar en niets blijft geheim. De familie van Edvard wordt door alle verdachtmakingen verstoten door de dorpsgenoten.

Isak, het neefje van Edvard, is op het ogenblik van de brand acht jaar en had een heel goede band met zijn oom Edvard. Isak is door de aanhouding van zijn oom heel teleurgesteld in hem en begint ook aan zichzelf te twijfelen. Zou hij zijn ooms slechte eigenschappen geërfd hebben?

Deze thriller wordt weergegeven in 3 tijdspannes . In 1994 in 2004 en in 2017. Gedurende de tweede periode (2004) kan de politieman Vidar zijn twijfels niet meer opzij zetten. Hij denkt dat Edvard niet de dader is van de moord op Lovisa. Het duurt echter ruim 23 jaar (2017) vooraleer hij de juiste toedracht kan vinden en de waarheid en de werkelijke dader bekend wordt.

Het verhaal begint heel spannend, daarna gaat het eerder kabbelend verder. Je krijgt een prachtige omschrijving van de omgeving en de sfeer in het dorpje en de stemming onder de mensen. Je voelt bijna hoe de dorpsgenoten een familie verstoten. Zoals Isak bijvoorbeeld die als kind werd gepest met zijn brillenglazen. Iets wat uiteindelijk een geweldige impact op zijn leven heeft.

Het verhaal is boeiend, je wordt vanzelf nieuwsgierig naar de ontknoping. Het is over het algemeen eigenlijk een triest verhaal. Uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht.
Als je voorbij het spannende gedeelte bent, is het aan te raden het lezen vol te houden en je gewoonweg vast te bijten in het verhaal. Het is geen actiethriller, maar een verhaal dat langzaam aan toewerkt naar een verhelderend einde.

4*

Reacties op: Boeiend verhaal

100
Het voorteken - Christoffer Carlsson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners