Ongecompliceerd lezen zonder veel na hoeven denken
Jane Fallon (9 december 1960) woonachtig in Engeland en ondertussen negen romans op haar naam staan. Haar nieuwste roman ‘Even goede vrienden’ staat al een aantal maanden op mijn to-read-lijstje nadat uitgeverij De Fontein afgelopen voorjaar een overzicht publiceerde van uit te komen boeken in de zomer van 2019. Voor mij het tweede boek wat ik van Fallon lees, hiervoor met veel plezier ‘Mijn zoete wraak’ gelezen.
In de negende roman van Fallon maken we kennis met Amy. Amy is eind dertig en komt eerder dan gepland thuis van haar werk in New York. Hier wil ze haar verloofde Jack en beste vriendin Melissa verrassen. Wanneer ze thuiskomt liggen er allemaal vrouwen spullen door het huis verspreid en een koffer die ze niet kent. Amy besluit te doen alsof ze van niets weet en appt Jack dan ook om te zeggen dat ze naar huis komt en ’s avonds land. Ondertussen houdt ze vanaf een bankje in het park aan de overkant van haar huis de voordeur in de gaten. Wat ze Jack niet vertelt is dat ze ontslagen is van de tv-serie in Amerika. Wanneer ze erachter komt met wie Jack een affaire heeft, besluit ze om wraak te nemen.
De verhaallijn komt veel overeen met Fallon haar vorige boek. Ik heb dit boek geluisterd, en daarom misschien minder erg. Lekker ontspannend luisteren tijdens het sporten en wandelen. Wel kan ik me voorstellen dat dit boek tegenvalt als je een meer diepgaand verhaal verwacht, want dat is het zeker niet. Wel schrijft Fallon met veel humor, wat ervoor zorgt dat je regelmatig enorm moet lachen om wat Amy doet. Maar niet alleen Amy, ook de andere personages die voor wraak nemen in het verhaal. Zeker als je blijkt dat de personages dit onderling nog niet van elkaar weten. Kortom zeker de moeite waard om te lezen, mits je verwacht een diepgaande roman te lezen. Het is meer een ongecompliceerd lezen boek!