Het perfecte plaatje
Marijke Vos is een auteur die niet meer weg te denken is in onze boekenkast. Ik las eerder o.a. 'Eens in je leven', 'In het honderd' en 'Als ik jou was', van haar hand. Ook mochten wij haar, in het verleden, twee keer ontvangen tijdens onze evenementen. Super leuk.
Babs is feelgoodauteur, maar het schrijven wil op dit moment niet zo goed lukken. Dat wil zeggen: Ze heeft een manuscript klaar, maar haar uitgever is er alles behalve gelukkig mee. Daarom biedt haar uitgever haar de kans om inspiratie op te doen op een plek waar Babs nog nooit geweest is, namelijk in de jungle van Bolivia.
Babs heeft er zo haar bedenkingen over, maar besluit toch om de reis ervoor over te hebben en te zien waar het schip, of beter gezegd, het bootje strandt. Babs weet, in haar verhalen, altijd zo goed, de ideale man te omschrijven. Maar als ze, in de jungle, Marco tegen het lijf loopt, twijfelt ze, bestaat de ideale man wel?
De verhalen van Marijke Vos staan altijd garant voor leuke, luchtige en vermakelijke verhalen. Nu waren er afgelopen dagen, ook hier in Nederlands, tropische temperaturen, dus tijdens het lezen had ik ook het gevoel dat ik zelf in de jungle van Bolivia zat. Dit kwam de verhaalsbeleving dan ook ten goede.
Voor 'Het perfecte plaatje' heeft Marijke erg leuke personages samen gebracht. Elk personage heeft een andere achtergrond en doordat ze goed zijn uitgewerkt ontstaan er leuke en bijzondere verhalen binnen het verhaal. Dit brengt dan ook de nodige diepgang en hierdoor worden de personages ook levensecht. Ik merkte dat ik een zwak voor hoofdpersonage Babs had. Wat is ze leuk en door verschillende gebeurtenissen kwam ze ook in benauwde situaties terecht. Dit zorgt ervoor dat ik vaker in mezelf moest lachen. Wat een heerlijk verhaal.
Lees je graag luchtige en leuke feelgoodverhalen? Dan is 'Het perfecte plaatje' het boek dat je deze zomer wilt lezen!
Dit recensie-exemplaar ontvingen wij van Xander Uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.