Festival
Ondertussen kunnen wij wel zeggen dat wij bijna alle verhalen van Suzanne Vermeer gelezen hebben. En elke keer als er een nieuw verhaal van haar hand verschijnt zijn wij er als de kippen bij. Zo ook bij deze nieuwe vakantie thriller.
Liesbeth is, door haar uitgever, gevraagd om een boek te schrijven over Duinroos, het festival dat elk jaar plaats vindt op Terschelling. Ze besluit om, samen met haar beste vriendin Wendy, een weekje naar Terschelling te gaan. Ondanks dat het een fijne afleiding van de dagelijkse beslommeringen is, ontdekt Liesbeth ook dat Duinroos een duistere kant heeft. In de jaren tachtig heeft er, tijdens Duinroos, een tragisch ongeval plaats gevonden.
Al snel maakt Liesbeth kennis met Jasper, de boswachter van het eiland en heeft ze het gevoel dat Jasper én de andere eilandbewoners niet het achterste van hun tong laten zien. Wat verbergen ze toch? Liesbeth besluit, met hulp van Wendy, op onderzoek uit te gaan. Als er dan iemand onder verdachte omstandigheden overlijdt weet Liesbeth het zeker: Hier zit een verhaal in!
De verhalen van Suzanne Vermeer staan, elke keer weer, garant voor een aantal uurtjes leesplezier. Zo ook deze keer. In 'Festival' ga je als lezer mee naar Terschelling, waar elk jaar het Duinroos-festival plaats vindt. Bekend Nederland, zoals Bløf, Anouk, Goldband en Chef'Special staat er op het podium. Door deze bands kort aan te halen in het verhaal heeft Vermeer gezorgd voor herkenning bij mij als lezer. Erg leuk!
Gaandeweg het verhaal voel je een spanning borrelen, maar lange tijd wist ik niet precies wat er speelde. Zoals wij gewend zijn in de verhalen van Vermeer zijn de verhalen niet bloedstollend. Echter spanning en onraad zijn zeker aanwezig. Dit zorgt dan ook voor een prettige en herkenbare setting.
'Festival' heb ik met veel plezier gelezen en ik waande mij even op Terschelling om te genieten van het Duinroos-festival.
Dit recensie-exemplaar ontvingen wij van A.W. Bruna Uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.