Badgasten

Enige tijd geleden zagen wij, op social media, een blogtour-oproep voorbij komen bij De Crime Compagnie. Aangezien ik het voorgaande deel 'Campinggasten' had gelezen en daar enthousiast over was, was ik uiteraard ook erg nieuwsgierig naar dit vervolg. Een paar dagen later kregen wij bericht dat wij geselecteerd waren en mee mochten touren.

Rosie groeit op in Bergen aan Zee, waar haar ouders een eigen strandtent hebben. Het zijn altijd zomers vol zee, strand én mooi weer. Maar wanneer Herman en Sonja, twee nogal aparte badgasten, haar leven binnendringen, veranderd haar hele leven. Haar moeder raakt verstrikt in de fantasieën van dit mysterieuze koppel en als snel is het duidelijk dat Rosies leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Jaren later keert Rosie terug naar Bergen aan Zee. Tegenwoordig is ze werkzaam als rechercheur en ze bezoekt de kustplaats omdat haar vader vermist is. Al snel komen details uit haar jeugd boven water en een onverwachte ontmoeting zet alles op z'n kop. Ze moet alles op alles zetten om haar vader te vinden. Maar is ze nog wel op tijd?

Wat is het toch weer een feestje om mee te mogen touren bij De Crime Compagnie. Eerder las ik van Liz Ouwens al 'Campinggasten' en 'Badgasten' is het vervolg hierop. Echter, ik merkte dat 'Badgasten' enorm goed los te lezen is. Want ik moest echt diep in mijn geheugen graven om te ontdekken wat de connectie met 'Campinggasten' was. Daardoor kan ik volmondig zeggen dat dit nieuwe verhaal ook zomaar een standalone kon zijn. Dit is toch altijd wel iets waar ik erg blij van word, omdat lezers dan gewoon kunnen instappen en ze niet, bijna verplicht zijn, om ook het eerste deel te lezen. Echter om het eerste deel te lezen is natuurlijk ook absoluut geen straf.

'Badgasten' is een verhaal dat erg goed is uitgewerkt. De personages komen heel menselijk over en sommigen zijn weer vriendelijker dan de anderen. Dit is meestal zo, maar de personages Herman en Sonja kon ik soms wel de nek omdraaien.

Een van de onderwerpen die aan bod komen is swingen. Deze stukken zijn uiteraard goed uitgewerkt, echter, merkte ik dat ik er op een bepaald moment wel klaar mee was en ik zoiets had van "Nu weten we het wel". Niet veel later kwam er wederom een enorme plotwending en zat ik weer compleet in het verhaal. Erg knap!

Ik las dat Liz Ouwens afgelopen week, bij De Crime Compagnie, het contract heeft getekend voor een vervolg. Erg tof! Leuk om te weten dat we nog geen afscheid hoeven te nemen van Rosie.

Dit recensie-exemplaar ontvingen wij van De Crime Compagnie. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes