Onder dezelfde sterren

Als er weer een nieuwe auteur voorbij komt ben ik toch altijd nieuwsgierig, want wat schrijft deze auteur. Zo ook Stéphanie Versteeg. In de aanbiedingsfolder las ik de korte inhoud en deze sprak mij erg aan. Ik kon dus niet wachten om deze te gaan lezen.

Laura en Noor zijn tweelingszussen en ze zijn allang niet meer zo close als vroeger. Maar de plotselinge dood van hun ouders brengt hen dichter bij elkaar.
Tijdens het opruimen vindt Laura het dagboek van haar moeder en als ze ook nog een vreemd telefoontje krijgt, besluit ze om haar zus over te halen om samen af te reizen naar Marokko. Daar maken ze de reis die hun ouders ook maakten in de jaren zeventig, tijdens hun eigen 'Summer of love'.

Als Noor ontdekt dat de reden van hun reis door Marokko nét iets anders in elkaar zit, dreigt het mis te gaan. Gaat het nog goedkomen tussen de zussen? Of drijven de donkere familiegeheimen hen nog verder uit elkaar?

Als ik normaal romans lees, zijn het eigenlijk altijd feelgoodromans. In 'Onder dezelfde sterren' zit dat cosy-gevoel ook, echter is deze roman veel meer. Dit is een verhaal met een lach en een traan en op een bepaald moment is het zelfs nog spannend.

Stéphanie Versteeg weet 'Onder dezelfde sterren' zo te schrijven dat je het gevoel hebt dat je zelf deel uitmaakt van de reis door Marokko. Versteeg laat duidelijk zien dat niet altijd alles rozengeur en maneschijn is in families en dat tweelingen ook goed kunnen botsen.

Door de beeldende schrijfstijl kon ik me erg goed in het verhaal inleven. Daarnaast luisterde ik het verhaal ook, tijdens het lezen. Het luisterboek is ingesproken door Jantine van den Bosch en deze stemacteur past erg goed bij het verhaal.

'Onder dezelfde sterren' is een roman van uitersten. Op bepaalde momenten lees je het verhaal met een lach, ander moment met een traan en soms is het verhaal spannend. Ik ben in ieder geval enthousiast en ben blij dat ik deze roman mocht lezen .

Dit boek ontvingen wij van Xander Uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes