De Cock en de moord op afspraak

De boeken rondom rechercheur De Cock en zijn compagnon Vledder zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de boekenkasten in Nederland. Ook ik lees ze met veel plezier. Ondanks dat ik een aantal delen achter loop, blijft het toch altijd een feestje om over deze oude knotterende Amsterdamse rechercheur te lezen.

Op de Houtkade in Amsterdam wordt een lichaam gevonden. Het slachtoffer heeft een mes in zijn rug zitten. Het blijkt om Ron Doomerik te gaan. Deze Ron is redacteur geweest bij een spraakmakende dagelijkse talkshow waarbij, met enige regelmaat, bekende Nederlanders aanschuiven.
Als, niet veel later, de bekende journaliste Lizzy Coen dood wordt aangetroffen, in de loge van Tuschinski, staat De Cock voor een raadsel.
De Amsterdamse speurder kan niets anders doen dan achter de dader aangaan...

Elke keer weer beleef ik enorm veel plezier aan het lezen van een boek in deze serie. Even afschakelen en in gedachten ronddwalen in het mooie Amsterdam. Auteur Peter Römer weet de Amsterdamse straatjes, het politiebureau aan de Warmoesstraat en de beslommeringen in de hoofdstad zo goed te omschrijven dat het meteen weer voelt als thuiskomen.

De boeken rondom De Cock en Vledder zijn niet dik en dit zorgt ervoor dat je het boek binnen een paar uurtjes uithebt. Doordat het zo'n langlopende serie is is dit ook geen probleem. Als je een verhaal uithebt, pak je gewoon de volgende. Heerlijk!

Ook verschijnt er elke keer, als de paperback en het e-book verschijnt, ook een luisterboek van de desbetreffende titel. Dit was bij 'De Cock en de moord op afspraak' ook het geval. Dan neem ik toch elke keer weer mijn koptelefoon en kan ik tijdens het lezen ook lekker naar het verhaal luisteren. Het luisterboek is ingesproken door Peter Römer zelf. Altijd fijn als de auteur het verhaal zelf inspreekt, hij weet natuurlijk het beste hoe het verhaal op de lezer over moet komen. Neem daarbij dat Römer een echt Amsterdams accent heeft en de cirkel is rond. Op die manier kan ik elke weer weer helemaal verdwijnen in de wereld van De Cock en zijn compagnon Vledder.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes