Rooftop Rendez-vous

Jackie heeft een aantal jaar geleden Jackie S. & Partners opgericht. Een makelaarskantoor voor woningen in het luxe segment. Samen met haar partners, de energieke Julie, de punctuele Emilia en de nuchtere Iris, weet ze elke woning te verkopen.
Jackie is een echte workaholic. Ze is gedreven en ambitieus. Ze gaat tot het gaatje. Maar welk prijs betaalt ze hiervoor?

Als ze de opdracht binnenkrijgen om een monumentaal grachtenpand, aan de Keizersgracht in Amsterdam, te verkopen, is Jackie helemaal in haar element. De huidige eigenaresse Els, is een chique vrouw die net haar man verloren heeft. Maar wat de dames van Jackie S. & Partners niet weten is dat er veel meer schuil gaat achter de chique muren van dit grachtenpand.

Wat begint met de verkoop van een luxe grachtenpand ontaardt in een spel van list en bedrog. Voordat Jackie en haar collega's het in de gaten hebben, zitten ze in een neerwaartse spiraal. Een spiraal waar moeilijk uit te komen is. En als het, vooral voor Jackie, persoonlijk wordt, is er geen houden meer aan. Kunnen ze dit raadsel oplossen voor het te laat is?

Ik ben fan van de verhalen van Eva Burgers, in het verleden las ik al verschillende jeugdthrillers van haar hand, waaronder 'De strijd om de macht', 'Fataal' en 'Complot'. 'Rooftop Rendez-vous' is de eerste thriller voor volwassenen die ik van haar hand lees. Dus ik was enorm nieuwsgierig hoe dit zou bevallen.

Eva noemt dit niet voor niks een luxe vakantie-thriller. Dit is aan alles te zien. Of het nu gaat om het papier, de kaft, de lay-out van het boek, of de illustraties, alles straalt luxe uit en dit is toch altijd fijn als er veel aandacht aan besteedt is. Daarnaast is de boekenmarkt zo groot dat je, als auteur of uitgever, er uit wil springen. Wat mij betreft is dit goed gelukt!

'Rooftop Rendez-vous' is een spannende start van een nieuwe Nederlandse detective-serie. Burgers weet de personages goed neer te zetten. Als ik naar de hoofdpersonages, de vier collega's, kijk, zijn ze totaal verschillend en hebben ze allemaal hun eigen rugzakje. Dit geeft het verhaal meteen een stuk meer diepgang. Tussen de hoofdstukken door zijn ook rechtbankverslagen, uit 1987, te lezen, lange tijd bleef het onduidelijk wat deze met het verhaal te maken hebben. Als dit op een bepaald moment duidelijk wordt vallen de vele puzzelstukjes in elkaar. Echter, dacht ik lange tijd dat het verhaal anders in elkaar zat. Erg goed uitgewerkt. Chapeau!

Is het al november? Dan verschijnt het vervolg 'Lipstick lust'. Ik ben erg benieuwd hoe de levens van Jackie, Julie, Emilia en Iris verder gaan en wat voor een avonturen ze dan weer gaan beleven.

Dit recensie-exemplaar ontvingen wij van Amande Publishing. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes