Een pas op de plaats

In 'Een pas op de plaats' maken wij kennis met Jasmijn. Jasmijn is een echte workaholic en daarom neemt haar baas het besluit om haar een weekje rust te gunnen, maar dit is niet gemakkelijk voor Jasmijn, want thuis komen de muren op haar af. Gelukkig weet haar vriendin Lieke daar wel een oplossing voor. Geen mooi wit strand, vakantie vol feesten of citytrip, een korte vakantie naar een vakantiepark in eigen land. Maar dat is niet het enigste, de kinderen van Lieke gaan ook mee.

Op het vakantiepark loopt ze Bas tegen het lijf. Hij werkt bij het animatieteam en hij vult zijn dagen met knutselen, zingen en dansen. Zijn CV stelt niet veel voor en ligt mijlen ver uit elkaar met die van Jasmijn. Toch? Of slaat Jasmijn hier de plank mis en zijn er veel meer overeenkomsten?

Ik had nog nooit iets gelezen van Eveline Heijnen, maar hier moest toch eens verandering in komen. Ik zag 'Een pas op de plaats' voorbij komen, als e-book én luisterboek, op Kobo Plus, dus ik besloot deze te downloaden en te lezen én te beluisteren.

Toen ik in het verhaal begon merkte ik al snel dat ik een feelgood aan het lezen was. De luchtige schrijfstijl van Eveline Heijnen spreekt mij erg aan. Ik kon het verhaal maar moeilijk aan de kant leggen.

Ik merkte dat ik mij erg goed kon verplaatsen in Jasmijn. Ze heeft niks met kinderen, en dat gevoel herken ik maar al te goed in mezelf. Ze zijn leuk, als je ze erna maar weer snel terug mag geven aan de ouders. Dit zorgt uiteraard voor hilarische momenten die ik enorm kon waarderen. Dit zorgt er dan ook voor dat ik het verhaal in een mum van tijd uithad.

Het luisterboek is ingesproken door Priscilla Wennekes-Knetemann. Ik luisterende al eerder verhalen die door haar zijn ingesproken en ze heeft een fijne stem, die erg goed bij het feelgood-genre past.

'Een pas op de plaats' heeft mij op een positieve manier verrast. Een verhaal dat vraagt om gelezen te worden. Ik kijk dan ook erg uit om ander werk van Eveline Heijnen te gaan lezen.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.