Advertentie

Review Hars
Uitgegeven in Nederland door Prometheus in 2019.
Het is het debuut van Ane Riel als literair auteur.
Intrigerende cover, donkere achtergrond  met een meisje er op dat een dierenschedel in de hand houdt en daar ook naar kijkt.
De korte inhoud:
Het verhaal gaat over het meisje Liv, dat stierf toen ze nog maar zes jaar oud was. Althans dat denkt iedereen. Haar vader weet dat hij de enige is die ervoor kan zorgen dat zij veilig is.Dus verlaat hij op een avond zijn afgelegen huis om zijn boot de zee op te duwen en richting rotsen te sturen om nadien zijn dochter als vermist op te geven. In het huis dat steeds voller wordt houdt Liv zich in een container verborgen. Zo hoeft zij nooit naar school.En zo blijft zij voor altijd bij haar ouders.Want haar moeder wordt alsmaar groter en komt het huis ook nooit meer uit en haar tweelingbroertje Carl is altijd dicht bij haar, alhoewel zij de enige is die hem kan zien...
Mijn mening.
Jens Haarder weet dat als mensen 'weggaan' zoals zijn vader, broer en zoon Carl, dat ze niet meer terugkomen. Dit tekent het verhaal.
De sfeer van het boek wordt steeds angstaanjagender. Wanneer de waanzin toeneemt vrees je voor Liv. Het verhaal kruipt onder je huid en zorgt voor kippevel.
De karakters zijn erg goed uitgewerkt.
De titel past erg goed bij het boek en de cover is ook mooi.


Reacties op: Huiveringwekkende literaire thriller

214
Hars - Ane Riel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99 Bestel het e-book € 10,99
E-book prijsvergelijker