Alweer een goede thriller uit Scandinavië
De Katharina Code van Jorn Lier Horst
Deze Scandinavische thriller speelt af in Telemark, nabij Oslo. William Wisting is een rechercheur. 24 jaren geleden werkte hij aan de zaak Katharina Haugen. Een jonge vrouw die verdween en nooit is gevonden. Ieder jaar bezoekt hij Martin Haugen, de echtgenoot van Katharina, op de dag dat zij verdween. Maar dit jaar is het anders. Martin Haugen is niet thuis. Martin Haugen is ook later op de dag niet thuis en telefonisch is hij niet bereikbaar. Op zijn werk is hij ziekgemeld.
Adrian Stiller is rechercheur van de Landelijke Recherche. Hij is belast met een Cold Case. Adrian Stiller komt terecht bij William Wisting en ziet overeenkomsten met de zaak Katharina. Maar Adrian Stiller betrekt ook de lokale pers erbij. Toevallig of niet kiest hij voor de dochter van Wisting. Zij is freelance journalist.
William Wisting als politie-inspecteur die de verdwijningszaak van Katharina niet los kan laten. De code die Katharina op een papier achterliet toen ze verdween. Niemand weet wat deze code betekent.
In dit spannende verhaal proberen ze erachter te komen wat er 24 jaar geleden is gebeurt. Welke rol heeft de buurman van Haugen te maken met de verdwijning. Of weet Martin Haugen zelf meer van de verdwijning?
Langzaamaan komen ze dichterbij de waarheid, de betekenis van de cijfers en letters die genoemd wordt als de Katharina Code.
Stiller, Wisting en zijn dochter die allemaal een belang hebben bij de waarheid.
De karakters van de personage zijn mooi en goed uitgewerkt. Je leert ze kennen. En je kunt het verhaal goed visualiseren.
De auteur was mij niet bekend, maar ik ga zeker meer boeken van hem lezen.