je voelt de sfeer van het dorpje Montenello en je proeft de Italiaanse gerechten. Een fijne zomerse Feel Good.
Een vervolg op Dromen van Italië van Nicky Pellegrino. Maar het boek is prima los te lezen.
Sarah-Jane is op een akelige manier gedumpt door haar vriend Tom en tevens werkgever. Sarah-Jane is de keukenprinses die op de achtergrond de drijvende factor is van Tom’s grote TV-show over koken. Tom is het imago en Sarah-Jane is degene die de gerechten bedenkt. Prima geregeld, totdat ze ontslag krijgt en Tom niet meer kan bereiken.
Diep bedroeft gaat ze op aanraden van haar moeder, een reis maken door Italië. Ze neemt haar hondje mee.
Aangekomen in Montenello krijgt ze autopech. Gelukkig wordt ze geholpen door de vriendelijke dorpsbewoners. We ontmoeten dan bewoners als Edward en Assunta en Elise die we al een beetje hebben leren kennen in Dromen van Italië.
In dit boek is het Assunta, een local, die ook een grote rol speelt. Zij maakt in Montenello de heerlijkste gerechten. Maar soms kan ze wel wat hulp gebruiken.
Het leven in Montenello wordt zo beschreven dat je het dorpje voor je ziet en de bewoners. De 1 euro huizen die in de eerste lichting zijn verkocht zijn inmiddels opgeknapt. Een nieuwe ronde voor de verkoop van de vervallen huizen in Montenello voor 1 euro, komt eraan.
Is het Sarah-Jane die Montenello in haar hart gesloten heeft en een huis koopt voor 1 euro?
Ze komt voor beslissingen te staan die een grote impact hebben op haar toekomst als ook Tom weer op toneel verschijnt.
Sarah-Jane die van een volgzame vrouw een zelfstandige vrouw wordt.
Een heerlijk boek om te lezen. Fijn beschreven waardoor je de geur van de heerlijke gerechten ruikt. En waardoor je de sfeer in het dorpje proeft..
Een echt zomerse Feel-Good.