Hoe goed ken jij je buren?
Welkom in Brighton Hills, een luxe woonwijk met een speeltuintje in het park. Niets vreemds aan, zou je zeggen, of toch wel?
Want wat weten we nu eenmaal van onze buren, wat gebeurd er achter gesloten deuren?
Ik zal de vrouwen van Brighton Hills even voorstellen.
Cora, is een zorgzame maar o zo bemoeizuchtige buurvrouw, die denkt dat haar man vreemdgaat.
Paige heeft een jaar geleden haar zoon verloren tijdens een hit-and-run. Dit is nog steeds een onopgeloste zaak en ze zal niet rusten voor de schuldige gepakt is.
En als laatste Georgia, een jonge moeder van een baby die bijna niet buiten het huis komt vanwege haar enorme angst.
Aan het begin van het verhaal leer je de bewoners een klein beetje kennen, op het eerste gezicht niets aan de hand. Maar dan krijg je een kijkje achter die gesloten deuren en word het steeds duidelijker dat het niet zo gewoontjes is.
De spanningsopbouw gaat geleidelijk aan omhoog en hoe meer informatie je ontrafeld, hoe benauwder je het krijgt. De personages zijn zo goed neergezet, met realistische problemen dat het je raakt, het kruipt onder je huid en blijft in je gedachte hangen.
Ik had zo mijn eigen ideeën over hoe het verhaal in elkaar zou zitten, maar die plotwendingen aan het einde had ik niet aan zien komen.
Iedere bewoner heeft zo haar/zijn eigen geheimen en problemen. Maar wat als andermans problemen jouw leven gaan beïnvloeden, in welke modus schiet jij dan, bevriezen, vluchten of vechten?
In een rustige buurt is een aangrijpend verhaal die je op sommige momenten op het puntje van je stoel laat zitten. Ik hoop dat er nog meer boeken van Seraphina Nova Glass vertaald gaan worden.
Ik zal de vrouwen van Brighton Hills even voorstellen.