Meelevend, rustig, warm, verbinding en vertrouwen.
Een boek waarin de kracht van schrijven, vertrouwen en verbinding een plek krijgt, afspelend in een warme omgeving.
Hyoyeong wou eigenlijk regisseur worden, tot haar zus Hyomin een grote fout maakt en Hyoyeong voor haar ouders moet zorgen. Wanneer haar zus brieven blijft sturen besluit Hyoyeong voor haar zelf te kiezen en vertrekt ze naar Seoul. Daar krijgt ze een baantje in het winkeltje van een vriend, een brievenwinkel. In deze brievenwinkel is een penvriendenservice beschikbaar, waarbij mensen brieven kunnen schrijven naar onbekenden. Hier ontdekt Hyoyeong hoe helend een handgeschreven brief kan zijn.
Het leuke aan dit verhaal is dat deze winkel ook echt bestaat in Seoul! Persoonlijk zou ik het ook geweldig vinden als zo’n soort winkel hier in Nederland zou komen.
De brieven die de mensen schrijven voor de penvriendenservice zijn stuk voor stuk prachtig om te lezen. De brieven zitten boordevol wijsheid, hoop en wensen. Elk hoofdstuk keek ik er weer naar uit om een brief te mogen lezen.
Het genre Healing Fiction was bij mij niet bekend, tot ik mee ging doen aan de Hebban Leesclub van dit boek. Het is niet mijn favoriete genre, maar wel een genre dat ik nog wel eens zou oppakken. Al helemaal straks in het najaar, ook dit verhaal voelde namelijk als een perfect najaar boek.
Meelevend, rustig, warm, verbinding en vertrouwen zijn 5 woorden die voor mij centraal staan in dit boek. Als dit de vibe is die je zoekt in en boek, dan zou ik zeker dit verhaal aanraden!
Bedankt dat ik mee mocht doen met deze Hebban Leesclub! :)
Bedankt dat ik mee mocht doen met deze Hebban Leesclub! :)