Goed!!
Ik ben zo blij dat ik dit boek heb aangeschaft, wat een parel. Ik vind het lastig om de juiste woorden te zoeken, omdat ik nog steeds een beetje aan het ‘bijkomen’ ben. Midden in de nacht had ik het boek uit. Ik moest en zou ‘m uitlezen! Nan mus werkt als schoorsteenveger in het vroegere London. Het leven van een schoorsteenveger is zwaar, de meeste kinderen werden niet ouder dan een jaar of 5. Kinderen werd verkocht of zelf gekidnapt om als schoorsteenveger aan het werk te gaan, ze kregen slecht betaald, amper eten en moesten dus op jonge leeftijd al gevaarlijk werk doen. Nan is een echte schoorsteenveger, roet zit in haar bloed. Ze is opgegroeid met de veger, hij zorgde voor haar. Maar op een dag is hij verdwenen, hij laat alleen zijn hoed en een warm roetje achter. Nan komt terecht bij Crudd, een nare vent die niet goed voor zijn schoorsteenvegers zorgt. Als ze vast komt te zitten in een schoorsteen schiet iemand haar te hulp. De hoofdstukken waarin Nan droom over de de Veger worden aangeduid met een prachtig lettertype, het zijn korte herinneringen van haar tijd bij de Veger. Met elke herinnering kom je meer te weten over de Veger. • Avontuur, spanning, vriendschap en een duidelijke boodschap. Een boek dat je zal bijblijven en die je niet snel zult vergeten. • Wat ik ook erg waardeer is dat de auteur aan het eind van het boek verteld hoe het boek tot stand is gekomen, wat voor onderzoek hij heeft gedaan en waar zijn inspiratie vandaan kwam. Je kunt zien dat hij hier echt over na heeft gedacht, dat kun je terug zien in de kwaliteit van dit boek. Een echte aanrader dus!