Ik ben donor, jij ook? Na dit boek vast wel!

Chantaalllx 26 mei 2020
Elias wacht al heel lang op een nieuw hart, maar wachten op een donorhart duurt lang. Totdat Boyd een ongeluk krijgt en zijn hart gedoneerd wordt aan Elias. Maar Elias krijgt niet alleen zijn hart, hij krijgt Boyd er ook bij. Alleen Elias kan hem zien en horen. Zijn dit afstotingsverschijnselen? Of is hij gek geworden? • Voor mij kwam dit boek erg dichtbij. Mijn oma heeft net op het nippertje 2 nieuwe donorlongen gekregen na jaren wachten en dik een jaar in het ziekenhuis liggen. Ik kon mijn oma niet herinneren zonder een zuurstofslang, zolang had ze al problemen met haar longen. Gelukkig heeft ze 2 prachtige longen gekregen van een donor. De angst en onzekerheid komt zo goed naar voren in dit boek. Zo’n operatie is zwaar en het herstel ook. Mijn oma kreeg na een tijdje ook last van afstoting, maar gelukkig hebben de dokters dit opgelost. Dit jaar in juni vieren we haar 5e verjaardag, zo noemt ze het. Dankzij een donor heb ik mijn oma nog en heb ik geen afscheid van haar hoeven te nemen. Heel veel dingen in dit boek herkende ik van mijn oma. De angst om ineens weer terug te moeten naar een normale kamer is spannend, want je hebt geen intense 24/7 controle meer. Bang om weer te ziek te worden. Maar ook het genot als je eindelijk weer mag genieten van de buitenlucht na maanden in een ziekenhuis bed te liggen. • Boyd en Elias ontwikkelen een prachtige vriendschap, ze zijn beide erg verschillend maar ze leren op die manier veel van elkaar. Boyd sleept Elias door zijn herstel heen, zorgt ervoor dat hij weer zin krijgt in het leven en helpt hem dapper te zijn. Op zijn beurt helpt Elias om de rust en vrede voor Boyd te vinden. Ik heb erg genoten van dit boek! Jongeren/kinderen die benieuwd zijn naar het begrip ‘donor’ zullen hier veel uit kunnen halen. Maar ook rouwverwerking komt op een mooie manier aanbod. De familie van Boyd is natuurlijk hun zoon verloren, waardoor Boyd zich schuldig, verdrietig en angstig. voelt. Mijn complimenten en dank aan Brenda Heijnis voor het schrijven van dit boek! Een boek dat ik koester en een ereplekje in mijn kast krijgt!

Meer recensies van Chantaalllx