Storm van Jeroen Cornelis Rottier

Chanty59 04 augustus 2022
Storm van Jeroen Cornelis Rottier is het eerste deel van een trilogie.
De ondertitel is De jager, de Dief en het Baken

Het gaat hier om een echt episch fantasy boek. En oh wat heeft de schrijver een onuitputtelijke fantasie om nog maar te zwijgen van het vermogen om het grote verhaal met al zijn gebeurtenissen en omwentelingen zo goed te schrijven, omschrijven en beschrijven. Een echt staaltje van schrijverstalent.
De hoofdpersonages zijn Storm, Ravi de Raaf en Yaela.
Het boek speelt zich af in de tijd dat magie en hekserij verboden was. Wie magie of hekserij uitvoerde en daarop betrapt werd door de Rode Orde werd op de brandstapel geplaatst.
Er zijn verschillende ordes die doorheen het boek omschreven worden.
Ik ga hier geen korte inhoud geven, omdat ik vind dat u het zelf moet ontdekken doorheen het boek.
Het boek is ook heel vlot geschreven en in korte hoofdstukken. Hierdoor leest het heel makkelijk. U wordt echt meegenomen doorheen het verhaal, de schrijver laat u niet los. Het boek verveelt geen moment. Het houdt u echt vast tot op de laatste bladzijde. Op het einde wilt u beslist de volgende boeken in de serie lezen.
Het boek omschrijft heel mooi de levens van de hoofdpersonages met hun entourage. Het neemt u mee op reis met de hoofdpersonages.
Het speelt zich af op onbekend gebied en in een ver verleden. Wat echter wel makkelijk is dat er een mooie kaart – vooraan in het boek - zit van de verschillende dorpen en steden, zodat u het verhaal goed kan volgen.
Er gebeurt enorm veel in het boek, maar het is allemaal goed te volgen.
Ik lees weinig of geen fantasy, maar ik moet zeggen dat ik enorm genoten heb van het boek. Ik ga zeker de volgende boeken in de serie lezen.
Een staaltje van goed schrijverstalent. Een echte aanrader

Meer recensies van Chanty59