Heerlijke college romance
4.25 ☆
"Hij was overal, nam alles in beslag. Dylan McCarthy Williams had me om zijn vinger gewonden en als dat niet zo goed, zo júíst had gevoeld, had ik misschien geprobeerd me ertegen te verzetten."
Ik zat al een aantal dagen een beetje in een reading slump en dit boek (en dan voornamelijk Dylan McCarthy Williams) heeft me daar helemaal uitgehaald. Een heerlijke college setting en een fijne combinatie van romantiek, sarcasme, spice en diepgang.
Ik moest in het begin een beetje wennen aan de schrijfstijl van Mae, de gedetailleerde beschrijvingen maakten het soms een tikkeltje chaotisch, waardoor ik sommige stukjes twee keer moest lezen. Toen ik eenmaal aan haar schrijfstijl was gewend, heb ik me ontzettend vermaakt en dit boek in een paar dagen uitgelezen. Ik genoot ontzettend van de sarcastische opmerkingen tussen Athalia en Dylan. Athalia is niet op haar mondje gevallen, en dat is gedurende het hele verhaal merkbaar. Ze waren aan elkaar gewaagd en de chemie was chef's kiss.
Het begint met een heerlijke enemies-to-lovers-dynamiek, waarbij Dylan Athalia bijles gaat geven in statistiek. Athalia smacht om aandacht van haar broer, en aangezien haar broer een hekel heeft aan Dylan, besluiten ze om een neprelatie aan te gaan en een contract op te stellen. Ze brengen veel tijd met elkaar door en tussen alle verplichte dates, liefdevolle blikken en slechte grappen door, begint de grens tussen echt en nep te vervagen.
Dylan verzorgt haar wanneer ze ziek is, kookt voor haar, verrast haar met haar lievelingseten, koopt haar favoriete snoep en leent haar zijn schoenen uit. Echt, een man naar mijn hart. Naast die heerlijke gevatte opmerkingen, zwijmelmomentjes en goede spice, behandelt het verhaal ook serieuze thema's als rouw en verlies. Mae heeft dit op een mooie en oprechte manier uitgewerkt, zonder dat het te zwaar wordt. Al met al heb ik ontzettend genoten van dit boek en kan ik het zeker aanraden aan liefhebbers van de fake dating-trope!
Het volgende deel (Lessons in Forgiving) verschijnt 24 juli al bij @uitgeverijdefontein. Ik kan niet wachten om terug te keren naar Hall Beck University en het verhaal van Henry en Paula te lezen!