Vrolijke chaos

Charcoziness 12 juli 2025
'Vrolijke chaos' is een heerlijke luchtige feelgood vol humor, herkenbare ongemakkelijke situaties en een grumpy x sunshine-dynamiek. Wat mij betreft de ingrediënten voor een feelgood-cocktail!

Het boek wordt afwisselend verteld vanuit de perspectieven van Puck, Mitch, Mitch' broer en Pucks vriendinnen. Aan het begin van ieder hoofdstuk wordt duidelijk wiens perspectief je leest door middel van grappige tekeningen, hoe origineel! De schrijfstijl is speels, modern en toegankelijk. Wel moest ik daar even aan wennen, omdat het anders is dan ik gewend ben. Puck was (zoals de titel al aangeeft ) een heel chaotisch personage en ik moest regelmatig om haar lachen, net als om het geplaag tussen haar en Mitch (of zoals Puck hem noemt: augurk). Het was leuk om te lezen hoe de cover van dit boek in het verhaal echt tot leven komt en de auteur is gewoon heel goed in alles op een hilarische manier beschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: "Chips en koffie is haar crisismenu. Gelukkig komt ze door al haar gestuiter niet snel aan, anders was ze inmiddels zo rond als een strandbal geweest" en "Haar lichaam is niet gemaakt voor sport, zij heeft meer een Netflix lijf" - beide zo herkenbaar dat het confronterend is. De enige minpunten waren dat ik Pucks personage bij momenten een beetje kinderlijk vond en dat het soms net iets té chaotisch was.

Kortom: dit boek voelde als zo'n typische Nederlandse romcom. Dus als je daar van houdt, dan kan ik dit boek zeker aanraden!  Het is een ideaal boek voor tussendoor en is vanwege het compacte formaat perfect voor een dagje strand of om mee te nemen in de vakantiekoffer.

Meer recensies van Charcoziness