Betoverend slotdeel
Emily neemt de lezer in dit derde deel opnieuw mee om aan een academisch project te werken. Deze keer om een fae-koninkrijk te bestuderen als koningin. De machtsbeluste stiefmoeder van Wendell sprak een dodelijke vloek uit over het koninkrijk. Emily moet haar kennis van feeënverhalen combineren met Wendells magie om een oplossing te vinden voordat het rijk ten onder gaat.
Oké, dit boek is misschien wel mijn favoriet uit de serie. Niet alleen gebeurt er naar mijn gevoel het meest in, er komen zowel bekende als nieuwe personages in voor. Emily zelf, feetje Poe en hellehond Shadow blijven mijn favorieten.
Het koninkrijk waarin we ons bevinden, is niet zonder gevaar. Er schuilen schattige maar zeker ook monsterachtige feeën, faunen, gnomen en andere wezentjes in. Daar kan ik me over blijven verwonderen. Het landschap is betoverend mooi, maar ook enorm bedrieglijk. Zoals alles in de feeënwereld, eigenlijk. Heather Fawcett weet de sfeer binnen het koninkrijk sterk neer te zetten. Ik zag alles voor me.
Er staat heel wat op het spel voor Emily en Wendell. Om de vloek die op het koninkrijk rust op te heffen, moeten ze alles op alles zetten. Verhalen, magie, politieke spelletjes, snode plannen, reddingsacties en bondgenootschappen met mensen, fae en andere: geen hulpbron blijft onbenut.