Oorlogstijd
Zeer indrukwekkend. Mooi uitgangspunt. Neem drie harsvriendinnen. Plaats ze in een oorlog. En laat alle drie een ander aspect van de oorlog belichten. Het verzetsmeisje, de NSB dochter en het Joodse meisje. Wat doet dit met hen? Hoe houden ze het voor elkaar verborgen? Wat betekent het voor hun vriendschap. En ook hoe wordt een oorlog ervaren vanuit een bepaalde positie? Deze drie verhaallijnen zijn erg mooi in elkaar gelijmd.
Wat het voor mij extra maakt, is dat ik al jaren in de omgeving woon waar het boek afspeelt. En september blijft voor ons een belangrijke maand. Het is bijna niet mogelijk totaal niets mee te krijgen van die cruciale dagen en de helden toendertijd. Het speelt zich dus af op voor mij zeer bekende plekken. Dat maakt het nog iets intenser.
Een aanrader. Ook voor jongere lezers.
Een aanrader. Ook voor jongere lezers.