Helsinki
Veel enthousiaste recensies gelezen over boeken van deze schrijfster. Hoog tijd om mij er zelf eens aan te wagen. En totaal geen spijt van.
Even ben ik bang dat het vreselijke cliché speurneusje weer opgetrommeld is (niet eten, niet slapen, veel te veel alcohol en het liefst ook nog (slaap)medicatie). Gelukkig is dat niet zo. En wat ben ik blij te lezen dat ze zo geniet van het eten dat ze zichzelf nog een keer opschept.
Het verhaal is spannend. In het begin wat traagjes. De hoofdpersoon, vooral in het begin, zeer onsympathiek. Later draait het wel bij. Gelukkig.
Vele verhaallijnen. Die als een ingenieus gesponnen web elkaar weten te vinden, verstrikken, verward raken. En uiteindelijk ontrafelen. Mooi uitgewerkt.
Een heerlijk boek om even alles om je heen te vergeten. En je volledig in Helsinki te begeven.