Een fijn boek om te lezen
De zeven gemeenschappen - de kronieken van Recreaturia is het debuut boek van Stefan Bruijn en is een fijn boek om te lezen, je leest het makkelijk weg en wilt blijven lezen omdat je benieuwd ben naar wat er nog meer gaat gebeuren
Sky woont samen met zijn broer Matthew en zijn moeder in gemeenschap Orelya op een dag wordt de hele school bijeen geroepen bij een bijeenkomst. Op deze bijeenkomst krijgen ze te horen dat er gevaar dreigt voor Orelya en 6 andere gemeenschappen waarvan zij het bestaan niet kende. er zullen 7 jonge boodschappers komen die de andere gemeenschappen moeten waarschuwen.
Doordat Sky tussen een ruzie tussen Ollie en Robin springt om hen uit elkaar te halen worden hij en Matthew geselecteerd als 2 van de 7 boodschappers.
samen met nog 5 anderen: Valery, Nena, Ollie, Robin, Deren Matthew en Sky worden ze een week voor ze vertrekken voorbereid op hun reis. Ze leren vechten maar ook welke gevaren ze tegen kunnen komen, zoals Comploten en bezeten dieren.
Na een week gaat het gezelschap samen op pad om de brieven te bezorgen in de andere 6 gemeenschappen en dit gaat niet zonder slag of stoot. De groep maakt van alles mee.
Je word in dit meegenomen in het spannende en meeslepende verhaal van Sky en zijn mede boodschappers en je leeft echt met ze mee. Je wilt telkens doorlezen om te weten te komen of de boodschappers redden en ook wat er allemaal te gebeuren staat. Ik heb genoten van dit boek en vond het jammer dat het uit was
ik geef dit boek 4 sterren!
ik geef dit boek 4 sterren!