Ontworteld

Christiane schutte 01 november 2024
Boekrecensie Jorein Hendriksen - Ontworteld

Ontworteld is het eerste boek van Jorein Hendriksen en wat mij betreft mogen er meer boeken uit haar hand komen. Jorein heeft een fijne schrijfstijl en het boek weet je te pakken. Je wordt nieuwsgierig gemaakt wat er allemaal gaat gebeuren en dit zorgt ervoor dat je het boek bijna niet kan wegleggen. Het boek heeft als genre Fantasy & Science-fiction.

In ontworteld word het verhaal verteld van de Narrate, zij zijn een zelfstandige kunstenaars gemeenschap die elk voorjaar en zomer op pad zijn om in verschillende landen hun podiumkunsten te laten zien. Zo maken we kennis met Elye die schrijver is en ook zijn dochter Cirice maakt haar debuut als schrijfster. Al snel blijkt dat Elye ziek is en hij een dokter moet zien. Echter zijn die niet zo makkelijk te vinden. Maar ze weten dat er in Umbra een dokter is en besluiten een omweg te maken met het hele gezelschap. Wanneer ze in Umbra aankomen en een dokter hem ziet, krijgen ze te horen dat de geheimzinnige gouverneur Livian Pike hem wel wil laten behandelen, maar hier staat wel wat tegenover. Ze zoeken een schrijver die wil helpen het verhaal van Umbra op papier te zetten om het land proberen te redden. Cirice biedt aan om dit te gaan doen en zo blijven zij en haar pleegvader in Umbra en vertrekt de rest van Narrate weer verder om weer te gaan optreden. Cicice gaat undercover aan het werk om het volk beter te begrijpen. En schrijft hier uiteindelijk in overleg met Livian een verhaal van. Echter moeten er bepaalde dingen in het boek komen. Pakt dit allemaal wel uit zoals het bedoeld is? Wordt Elye weer beter? Lees dan snel dit mooie boek Ontworteld van Jorein Hendriksen.

Ik geef dit boek 4 sterren!

Meer recensies van Christiane schutte