Historische fictie
Dit was het eerste boek wat ik van Olga Hoekstra gelezen heb en ik ben aangenaam verrast na deze mooie ervaring! Ik vind het altijd heel mooi als een auteur fictie met feiten weet te verbinden en Olga heeft echt een prachtig boek neer weten te zetten!
Het verhaal speelt zich op twee tijdsperiodes af, 1652 in Medemblik en de hedendaagse tijd op Texel. De combinatie van de tijden en de verbinding van de twee weet Olga prachtig neer te zetten. Meteen vanaf de eerste bladzijde word je als lezer het verhaal ingetrokken en wil je weten wat er allemaal gaat gebeuren. Olga heeft een hele fijne en beeldende schrijfstijl, hierdoor beleef je het boek op een mooie en unieke manier. De schrijfster weet fictie heel mooi te verweven met de feiten van de gebeurtenissen waardoor het verhaal een extra diepe laag krijgt. Ik ben echt helemaal op gegaan in het verhaal en had hem hierdoor veels te snel al weer uit.
Harpercollins heel erg bedankt voor het lees-exemplaar om te lezen en recenseren.