Mooie afsluiter van de trilogie!
Schaduwverwanten is het laatste deel in de Doronburc trilogie en Marieke heeft werkelijk waar een prachtige trilogie neer gezet!
Ook dit deel was weer spannend vanaf de eerste pagina. Marieke weet de lezer weer van begin tot eind op het puntje van de stoel te balanceren met een wereld vol historische wonderen. Het verhaal speelt zich voor een groot gedeelte af in de Middeleeuwse versie van het heden. En ik vind het weer super knap hoe beeldend Marieke dit op papier heeft weten te zetten. Het voelde af en toe gewoon of ik daar naast Mick en Luna rondliep.
Het verhaal word verteld vanuit de kinderen en Sarah wat ervoor zorgt dat je als lezer het vertrouwde van Sarah meekrijgt, maar ook een mooie nieuwe ervaring met de kinderen wat het geheel helemaal af lijkt te maken.
Marieke schrijft vlot, beeldend, vol emotie en hoewel het een fictief boek is, is het boek sterk gemaakt door historische feiten. Ik leefde vanaf de eerste bladzijde weer mee met de personages. Ik kon ook echt geen genoeg krijgen van het lezen zo spannend was het soms! Hierdoor had ik het boek (helaas!) weer veels te snel uit!
Marieke, je hebt werkelijk waar weer een meesterwerk neergezet! Ik vind het super jammer dat deze trilogie nu voorbij is, maar ik ben wel super benieuwd wat voor moois je nog meer gaat schrijven!
Marieke Rooijmans heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar om te lezen en recenseren.