Spanning

cindy2010 27 juni 2025
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.

Het is een speciale cover met op de voorgrond een soort grote steen met een gelaat en op de achtergrond doodshoofden. We komen te weten dat dit de mond der waarheid is.

De auteur heeft een zeer spannend verhaal geschreven met ook de genocide in Rwanda die erin verwerkt zit. Een verhaal waarbij er veel spanning zit en die blijft tot op de laatste bladzijde.
Het begint bij Akimana die de oorlog van kortbij meemaakt, ze verliest door omstandigheden haar hele familie.
Door vele omwegen komt ze in Nederland terecht, trouwt ze met Perry en samen krijgen ze een zoon Michael. Akimana heeft een trauma opgelopen door wat ze gezien heeft in Rwanda en is daardoor overbeschermend naar haar zoon toe. Ze vlucht weg van haar man met haar zoon. Haar man kan niet over dit verlies heen en grijpt naar de drank.

Jamie, een Nederlandse, krijgt geen volle voogdij over haar dochtertje door dingen die ze gedaan heeft. Ze zit ook met een groot schuldgevoel, een geheim uit het verleden.
Haar wereld staat terug op zijn kop als ze op een dag Michael voor haar deur ziet staan. Ze kan het bijna niet geloven.

En dan heb je nog Lukia, de tante van Akimana die rare dingen doet, wat is er met haar aan de hand? Wat hebben Akimana en Jamie met elkaar?

De auteur heeft een leuke schrijfstijl, geen lange hoofdstukken. En je blijft je steeds afvragen wat het volgende gaat zijn dat er gebeurt. Dus de spanning wordt goed weergegeven. De hoofdpersonages Akimana en Jamie zijn goed uitgewerkt.
Een aanrader om te lezen.

Meer recensies van cindy2010