Advertentie

Samantha Stroombergen maakt een uitstekend debuut met haar thriller ‘De witte kamer’.
Een verhaal dat tot de verbeelding spreekt en in gaat op de actualiteit. Samantha weet de lezer betrokken te houden door haar duidelijke taalgebruik, korte en overzichtelijke hoofdstukken en een juiste opbouw van spanning en informatie.
Rechercheur Léon Coeur is een rechercheur met passie voor zijn beroep. Hij is erop gebrand om elke zaak die hij krijgt tot een goed einde te brengen. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Wegens een schietincident in een zaak met een zedendelinquent wordt Léon geschorst. Van zijn leidinggevende, Postma, moet hij zich gedeisd houden, maar dan komt er een zaak die Léons interesse wekt.
In een park in Leiden wordt een uitgemergeld lichaam van een man gevonden. Een bijzonder kenmerk is dat de man het nummer ‘5’ op zijn lichaam heeft staan. Léon raakt geïntrigeerd en wil op onderzoek. De man blijkt Jeffrey Holt te zijn, een journalist. Léon heeft weinig vertrouwen in de rechercheur die het onderzoek leidt en besluit op de achtergrond mee te helpen. Alleen, lukt het Léon om op de achtergrond te blijven? Hij schakelt de hulp in van zijn oude team en van zijn nichtje Hanna die criminologie studeert. Het team en Léon spelen vanaf de zijlijn informatie aan elkaar door in de hoop zo snel mogelijk de moordenaar op te sporen.
Wanneer ze vragen gaan stellen bij het opinietijdschrift waar Holt voor werkte, komt Hanna in contact met Brent. Brent is ook een journalist bij het opinietijdschrift en Hanna gaat samen met hem op onderzoek uit naar gebeurtenissen uit Hanna’s verleden. Gebeurtenissen die voor Hanna nog steeds niet duidelijk zijn, maar die haar, tien jaar na dato, nog steeds achtervolgen. De hoofdredacteur van het opinietijdschrift, Daniël, betreurt de situatie, maar lijkt wat afwezig. Daniël geeft aan een vriend te zijn van Jeffrey, maar Léon weet niet zeker wat hij moet geloven.
Wanneer Léons nichtje Hanna tijdens het onderzoek vermist raakt staat Léon op scherp. Wat is er gebeurt? Is Hanna zelf weggegaan om wat ze ontdekt heeft over haar verleden? Is ze boos op haar oom? Heeft het met de moordenaar van Jeffrey Holt te maken? Allemaal vragen die bij de lezer opkomen en waar, gaandeweg het verhaal, steeds meer duidelijkheid over ontstaat.
Een spannend en intrigerend verhaal wat inspeelt op de actualiteit.
*****-sterren

Reacties op: Een verhaal wat je niet los laat

226
De witte kamer - Samantha Stroombergen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker