Advertentie

De Duitse Laura ontvangt een telefoontje van haar man Peter dat hij veilig is aangekomen in de Provence waar ze een vakantiehuis bezitten en waar hij met zijn vriend heeft afgesproken voor hun jaarlijkse zeiltocht. Later blijkt dat dit het laatste levensteken is van hem, na een telefoontje met Peters zeilmaat Christopher blijkt dat Peter niet is komen opdagen.
Voor ze naar Frankrijk vertrekt om hem te zoeken ontdekt ze dat Peter grote financiële problemen heeft. Al snel wordt haar duidelijk dat het niet alleen om financiële problemen gaat.

Het boek bestaat uit twee delen, het eerste deel start met een berichtgeving uit een Duitse krant van een de moord op een oudere dame, de daaropvolgende proloog zet meteen spannend in. De spanning zwakt hierna af, de nadruk ligt hier meer bij de kennismaking met de personages, ieders met hun eigen problemen en hun relaties tot elkaar.
Het tweede deel is spannender ook is het al snel duidelijk hoe de vork in steel zit, toch weet de schrijfster de spanning er tot het eind goed in te houden.

De opbouw is mooi en duidelijk, de twaalf dagen waarin het verhaal zich afspeelt is verdeeld in hoofdstukken per dag met subhoofdstukken geschreven vanuit de verschillende personages

Reacties op: De Misleiding

65
De misleiding - Charlotte Link
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker