Advertentie

De spanning zit er vanaf het begin meteen goed in, een anonieme angstaanjagende brief en een ogenschijnlijke overval op een ouder echtpaar.

Vervolgens leer je de personages kennen; Rebecca Brand een weduwe die een eind aan haar leven wil maken, de depressieve Karen die getrouwd is met de dominante Wolf, Inga en Marius die samen liftend op vakantie zijn in Frankrijk en Maximilian die het jonge stel een lift geeft en hen meeneemt naar zijn goede vriendin Rebecca.
Het onverwachte bezoek van goede vriend Maximilian weerhoudt Rebecca ervan zelfmoord te plegen. Hij heeft twee lifters meegenomen, Marius en Inga, de laatste heeft medische zorg nodig en is niet in staat meteen verder te reizen.
Ze kamperen in de tuin van Rebecca’s vakantiehuis en lenen op een dag het zeiljacht van Rebecca, ze komen in een storm terecht en Inga is de enige die veilig terugkeert, van Marius ontbreekt ieder spoor.
Dan blijkt er in Duitsland een ouder echtpaar op gruwelijke wijze te zijn vermoord, het zijn de buren van Karen en Wolf.

De verschillende verhaallijnen komen steeds dichter bij elkaar en gaandeweg wordt het verband duidelijker, toch heeft het eind nog een verrassende wending.
Door de verhaallijnen van de boeiende personages is het verhaal mooi opgebouwd met een beeldende beschrijving van gruwelijke gebeurtenissen.

Reacties op: Hoe goed ken je je naasten?

85
De vreemde gast - Charlotte Link
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker