Zoveel meer dan gemis
Justus een 6 jarige jongen heeft een liefdevolle en hartverwarmende band met zijn moeder van de ene dag op de andere verdwijnt zijn moeder uit zijn leven. Haar naam wordt doodgezwegen en mag thuis niet uitgesproken worden. Ieder ogenblik denkt Justus dat ze door de deur zal stappen maar de dagen worden weken en de weken worden jaren.
In het begin stel je je vragen maar die komen we te weten in de zoektocht van Justus naar de waarheid. Je leeft met de jongen mee. Zijn gemis, het gevoel van leegte , zijn machteloosheid en bovenal de eenzaamheid. Ikzelf kropte de gevoelens op tot ineens op pagina 93 ik samen met Justus begon mee te huilen toen hij zijn gesprek had met Tantoma zijn grootmoeder. Na de waarheid komt er nog een massa gevoelens op je af waar je toch bij stil staat. Hoe ga je in zo'n situatie ermee om. Veel mensen staan er niet bij stil hoe zo'n situatie een impact kan hebben op een kind. Hoe iedere beslissing dat je neemt ook je kind kan kwetsen.
Ik hou echt van de schrijfstijl van Diana. Ze kan zoveel gevoel leggen in een paar zinnen. Ze kan situaties zo mooi verwoorden dat je er zelf stil van wordt. Na het lezen van dit verhaal bleef het nog door mijn hoofd spoken en beleefde ik bepaalde passages opnieuw. Echt een aanrader.