Advertentie

Het Hart van de Adelaar is het YA fantasy debuut van Emmelie Arents. Als het nog niet een instant cover buy is kan het verhaal je zeker overhalen het boek te kopen! Het boek leest ontzettend snel weg dankzij de vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken. Joana Sky is een bewerker die met behulp van stenen wensen kan uitvoeren, oftewel magie gebruiken. Dit magische wenssysteem is het meest bijzondere aan het verhaal. Het is goed doordacht met beperkingen en consequenties als je besluit grenzen te overschrijden.

De algehele verhaallijn is niet heel bijzonder en sommige elementen ben ik al vaker tegengekomen in een soort gelijke context waardoor bepaalde dingen voorspelbaar waren, met name in het begin van het boek. 'Jonge vrouw heeft bijzondere krachten en wordt door de koning gedwongen om voor hem te vechten tegen haar eigen soort en rebellen.' Toch gebeurde het regelmatig, met name in de 2e helft van het boek dat er plot twists waren die ik niet voorzien had en het verhaal weer nieuwe wendingen gaven. Hierdoor bleef het boeiend en spannend om te lezen. Er zitten tijdsprongen in het verhaal waarvan niet altijd duidelijk is hoe lang ze duren. Hierdoor lijken bepaalde ontwikkelingen soms wat snel te gaan. Terwijl die achteraf gezien prima kunnen in de tijdspannen die voorbij is gegaan. Het begin en het einde waren absoluut het spectaculairst van het verhaal. Het boek begint vrij heftig waardoor ik er meteen ingezogen werd. En het eindigde minstens zo spectaculair. Die laatste scene..... De wereld en het magiesysteem worden geleidelijk verteld en waren goed verweven in het verhaal. Zowel het hoofdpersonage als de bijpersonages zijn goed uitgewerkt. Je krijgt een goede indruk waar iedereen staat in het verhaal. Je leert Joana goed kennen en ziet haar als persoon groeien en sterker worden.

Het boek is in twee delen opgedeeld. Het eerste gedeelte, dat ongeveer twee derde van het boek is, wordt volledig vanuit het perspectief van Joanna verteld. Het tweede gedeelte wisselt tussen Joana en een ander belangrijk personage. Dit is een goede keuze geweest omdat het verhaal zich dan ook op meerde plekken afspeelt.

Al met al heb ik zeker genoten van dit boek en is het een prachtig debuut!

Reacties op: Genoten van dit debuut!

53
Het hart van de Adelaar - Emmelie Arents
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners