Advertentie

Het verhaal begint drie maanden na het eindigen van het derde boek. Clary heeft besloten om een Schaduwjager te worden en is met haar training begonnen. Daarbij kunnen zij en Jace eindelijk een normaal stel zijn. Simon probeert zijn normale leven weer op te pakken. Dit blijkt nog een hele uitdaging te zijn nu hij een daglichtheling is en constant moet liegen tegen zijn moeder. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Hulp waar niet iedereen even blij mee is. Behalve de worstelingen die Simon heeft met het wennen aan zijn nieuwe leven, lijkt ook nog eens iedereen iets van hem te willen. Hij wordt benaderd door verschillende benendelingen die hem allemaal willen gebruiken voor hun eigen snode plannen. Een van deze plannen blijkt gevaarlijker te zijn dan hij verwacht had. Jace is druk verwikkeld in een tweestrijd met zichzelf.
Aan de ene kant wil hij niets liever dan bij Clary zijn, maar aan de andere kant ontloopt hij haar. Daarbovenop komen nog de slapeloze nachten die hij heeft sinds de gebeurtenissen met de Engel Gabriƫl. Dit alles zorgt ervoor dat Jace dingen doet die hij nooit verwacht had. De nieuwe personages zijn een goede toevoeging aan het verhaal. Ze zorgen ervoor dat eerder beschreven situaties, uit andere boeken, verdiept/afgesloten worden of voegen een compleet nieuwe wending toe aan het verhaal. Sommige plotwendingen waren voor mij erg voorspelbaar. Gelukkig gold dit niet voor de grote plottwist.

Toen ik een paar jaar geleden het derde boek van de Kronieken van de onderwereld had uitgelezen voelde het voor mij alsof het verhaal was afgesloten. Valentijn en Jonathan (Sebastiaan) waren gedood en de benendelingen verslagen. Vrede zou weer terugkeren in Idris.
Toch krijgt Cassandra Clare het voor elkaar om het verhaal van Clary, Jace en alle anderen een nieuwe wending te geven.

Het boek is op een fijne en vlotte manier geschreven. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. De meest voorkomende perspectieven zijn die van Simon en Jace. In tegenstelling tot de eerste drie boeken speelt Clary in dit verhaal een minder grote rol.

In het begin moest ik eraan wennen dat een groot deel van het verhaal om Simon ging. Dit zorgde ervoor dat ik in het begin niet de drang had om het verhaal te blijven lezen. Dit veranderde echter naarmate het verhaal vorderde en het steeds interessanter werd. Ik vond het boek leuk om te lezen, maar het heeft mij niet omvergeblazen.

Reacties op: Even wennen aan de nieuwe perspectieven.

493
Stad van Gevallen Engelen - Cassandra Clare
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners