op avontuur met Elin
Elin is het eerste deel in de nieuwe serie, de prinsessen van de dageraad, van Thea Stilton. Deze serie is een echte aanrader voor de liefhebbers van de prinsessen en heksen uit de Fantasiaseries.
In het grote rijk waar het ooit zo rustig en vredig was, gebeuren nu allemaal rare dingen. Zo is het rijk van het eeuwige ijs aan het smelten en komen er in steeds meer delen van het grote rijk zandvlaktes. Dit was allemaal al voorspeld door een oude profetie. Enkel de afstammelingen van de prinsessen van fantasia en hun zegels kunnen deze verschrikkelijke omstandigheden stoppen. Maar wie zijn deze afstammelingen?
Op een dag krijgt prinses Elin, die overduidelijk afstammeling is van een van de prinsessen van fantasia, bezoek van een zilveren wolf. Ze herkent deze wolf van een tekening waarop haar voorouder prinses Nives (uit De ijsprinses) staat. De mysterieuze wolf geeft Elin een hangertje met daarin een sneeuwvlok en geeft aan Elin de taak om de andere afstammelingen van de prinsessen van fantasia te vinden om zo de vrede in het grote rijk terug te brengen. Zal het Elin lukken om de andere afstammelingen te vinden? Wat zal er op haar pad komen tijdens deze zoektocht?
In mijn jeugd waren de prinsessen van fantasiaboeken echt een van mijn favorieten en toen ik erachter kwam dat de prinsessen-van-de-dageraadserie uitkwam, was ik erg benieuwd.
Elin mag dan wel een prinses zijn, maar in Elin laat ze ook echt haar stoere kant zien. Ze heeft een groot doorzettingsvermogen waardoor ze graag de andere afstammelingen wil vinden. Deze zoektocht neemt de lezer mee door het grote rijk. Aan de voor- en achterzijde van het boek is een plattegrond te vinden met daarop het grote rijk. Zo wordt het voor de lezer ook duidelijk hoe de reis van Elin eruitziet.
De illustraties in Elin zijn allemaal erg mooi en gedetailleerd. Bij sommige illustraties lijkt de magie er zelfs vanaf te spatten. Ik wil dan ook mijn complimenten geven aan Carla De Bernardi, die deze boeken van Stilton illustreert.
Doordat er al vele boeken van Thea Stilton zijn verschenen, is het ook wel duidelijk dat ze zeker weet hoe ze moet schrijven. Het verhaal is dan ook erg vlot geschreven. Stilton weet goed hoe ze de lezer mee op avontuur moet nemen.
Ik heb erg genoten van Elin en ik ben erg benieuwd naar wat het volgende deel, Nemis, gaat brengen.
Gelezen voor Indeboekenkast
Gelezen voor Indeboekenkast