Een gemakkelijke prooi
Een gemakkelijke prooi
Ze kennen elkaar niet en wonen duizenden km bij elkaar vandaan en toch hebben ze meer gemeen dan dat je zou denken.
Youssef en Thiemo, 2 jongens die allebei een totaal verschillende achtergronden en cultuur hebben en toch komt het verhaal van deze 2 op veel vlakken overeen. Ze nemen beide een verkeerde beslissing die hun leven drastisch veranderd en ze in handen van de georganiseerde misdaad terecht komen
Mijn mening
Een boek dat je wil blijven lezen. Het pakt je gelijk. 2 jongens verschillende landen, culturen, achtergronden. Beide goed van vertrouwen in de mensheid en daar door misbruikt zijn op vele facetten. De 2 verhaallijnen lopen langs elkaar en zijn zeer goed geschreven. Je waant je echt even in het land/plaats waar de jongens zijn en je voelt wat er gaande is.
Het feit dat het om waargebeurde feiten gaat maakt het boek erg bijzonder en aangrijpend. Ik hoop als moeder dat mijn kinderen die niet mee gaan maken en niet beïnvloed worden op deze manier.
Ik vind het ook erg goed van de schrijver dat hij Thiemo als voorbeeld heeft gebruikt. We lezen vaker dat meisjes zich laten beïnvloeden maar een jongen kan dit net zo goed overkomen.
Schrijfstijl
Meeslepend geschreven zodat je het boek niet weg kan leggen. Ondanks de heftige dingen die de jongens meemaken wil je het blijven lezen en hoop je op beter.
Ik vind het ook een goed einde dat niet altijd gaat zoals je in boeken verwacht.
Ik ga zeker de andere boeken op mij te lezen lijst zetten.