Sterf! weer een heerlijk boek van Sterre Carron

Danielle 31 mei 2025
Sterf

Voor de boekenreizigers leesclub heb ik het boek Sterf van Sterre Carron mogen lezen.

Dit is het tweede boek met Hoofdinspecteur Erin de Donder als hoofdpersoon. Erin is net overgeplaatst van team en wordt op een zaak gezet van een moord. De dader lijkt geen sporen te hebben achter gelaten maar wel een vreemde aanwijzing. De tasten als team in het duister wie dit gedaan kan hebben. Al snel wordt er nog een moord gepleegd waar weer geen sporen zijn maar wel weer een vreemde aanwijzing. Het team werkt zich in de rondte om dit op te lossen.

Daarnaast neemt de zus van Erin contact met haar op. Erin en haar zus hebben geen goede band door wat er in het verleden gebeurd is. Erin wil eigen ook niets met haar zus te maken hebben maar haar moeder wil graag dat ze haar zus vergeeft.

Ook maken we kennis met Stefanie. Stefanie lijkt het goed voor elkaar te hebben. Leuke baan, man en zoon. Dan gebeuren er vreemde dingen in haar leven. Ze vertelt dit aan haar man maar die neemt haar niet serieus. Stefanie denkt dat de gebeurtenissen te maken hebben met acties van haar uit haar verleden.

Sterre weet je als lezer vanaf het eerste moment dat je start met lezen weer mee te nemen in een verhaal. Meerdere verhalen zelfs. Je weet dat ze uiteindelijk met elkaar te maken hebben maar ze neemt de tijd om dit naar elkaar toe te laten gaan. De verhaallijnen van de hoofdpersonages in het boek zijn erg goed geschreven en ze krijgen ook goed vorm tijdens het verhaal. Erin de hoofdpersoon uit het boek gaat steeds meer leven doordat je beetje bij beetje meer over haar te weten gaat komen. Het boek heeft een heerlijk flow zodat je ook door wilt lezen en het gewoon niet weg kan leggen. Het verveelt geen seconde en het houdt ook nog wat vragen over op het einde want ja we voelen weer een reeks aankomen met Erin de Donder als hoofdpersoon.
Het boek is goed los te lezen en dat is zeker ook wel fijn. Ik kijk er alweer naar uit om het volgende deel te mogen gaan lezen.

Meer recensies van Danielle