Drenkman
Drenkman
Voor de leesclub de boekenreizigers mocht ik het boek Drenkman van Frank Peters lezen.
Een farmaceutisch bedrijf is bezig met het ontwikkelen van een nieuw medicijn tegen Alzheimer. De Mycoloog Gérard Rapaille is hierbij betrokken door een vondst van een bijzondere paddenstoel. Het farmaceutische bedrijf maakt gebruik van zijn kennis maar wil het proces er beter uit laten zien dan dat ze echt zijn. Gérard komt hierachter en neemt contact op met Sandra Molenaars of ze interesse heeft in het verhaal. Hij wil graag dat Rik Wolters hier ook bij betrokken is.
Sandra heeft alleen net te horen gekregen bij de omroep waar ze werkt dat er voorlopig geen budget is om reportages te maken.
Privé gaat het niet zo lekker met Sandra en ze besluit richting Rik te gaan om daar hem te overtuigen mee te helpen aan het onderzoek naar het bedrijf van Gérard. Tussen Sandra en Rik speelt er van alles maar ze gaan wel samen op onderzoek uit wat er nu met het bedrijf aan de hand is.
Ondertussen vallen er slachtoffers waar de politie niet van weet hoe het komt. Gérard geeft aan dat hij denkt dat dit door het medicijn komt wat te vroeg naar de test fase is gegaan. Als een collega van hem in zijn huis gevonden wordt, wordt ook hij verdachten.
Het boek kent verschillende verhaallijnen die zorgen voor een spannend verhaal. Alle lijnen hebben uiteindelijk wel ergens met elkaar te maken en ik vind het super hoe de schrijver dit heeft gedaan. Door deze lijnen krijgt het verhaal veel diepgang en zou het ook goed een miniserie kunnen zijn die we op tv zouden kunnen zien. De verhaallijnen zijn goed uitgeschreven en de ene wat dieper en langer dan de andere maar dit zorgt vind ik wel voor een goed beeld van het verhaal. Ook is er vanaf het begin een onderhuidse spanning aanwezig waarvan je voelt er gaat wat gebeuren. Het verhaal heeft aan de ene kant een duidelijk einde maar aan de andere kant voel je dat je nog meer wilt weten wat de toekomst voor Sandra en Rik in petto heeft. Mijn vermoeden is ook dat er vast nog een vervolg komt met deze 2 personages in een hoofdrol en een spannend avontuur erlangs.
En dan nog even kijken naar de mooie cover die het boek heeft. De diepgang van het beeld wat je krijgt zit zeker in het boek verweven. Je voelt als je dit boek zit dat er een spannend verhaal verteld gaat worden.