Duik in het heden.
Duik in het heden
Voor de boekenreizigers leesclub mocht ik het boek Duik in het heden van Rina Stam lezen.
In deel 2 van deze trilogie duiken we in het heden van Flora. Flora is gescheiden en vraagt zich erg af waarom er nu geen man is die bij haar blijft. Net als in het 1e deel hoopt ze via reïncarnatiesessies hier meer duidelijkheid over te krijgen. Waar je in deel neem meegenomen wordt naar een heel ander tijd en personages blijft dat in dit boek wat uit.
Hier draait het echt alleen om Flora en haar verleden. Door middel van haar dagboeken en haar geheugen gaat ze opzoek naar haarzelf. Ze kijkt terug naar alle jaren en probeert de essentie van haar problemen nu te zoeken in haar jeugd. Een deel van deze zoektocht is ook wel hoe je echt even kan kijken naar je verleden en daar een leer uit kunt trekken. Wat ik mis is dat de tijd van nu en alles wat er nu speelt niet echt meegenomen wordt in wie Flora nu is of wie ze zou willen zijn. De nadruk ligt voor mij te vele op het verleden dat daar de oorzaken voor haar relatieproblemen liggen.
Op zich is het een leuk verhaal maar ik had meer linken met het eerste deel verwacht. Daar gingen we echt in op een ander leven. Voor mij was de hoop dat deze personages ook in dit deel meer naar voren zouden komen zodat je echt het idee hebt dat je in een vervolg boek aan het lezen bent.
Wat ik wel erg prettig vind is dat Rina het spirituele op een mooie manier weet te beschrijven zonder dat het heel zweverig overkomt.