Voortvluchtig te vlug geschreven?
Voor de leesclub van de boekenreizigers mocht ik Voorvluchtig van Paul Thuis lezen.
Thomas wordt wakker in een ziekenhuis uit een coma. Hij zit dat hij geboeid in bed ligt. Snapt er niets van maar er komen als snel wat vage herinneringen boven. Hij beseft dat hij betrokken is geweest bij een auto-ongeluk en in het water is beland.
De politie komt hem vragen stellen en is ervan overtuigd dat hij te maken heeft met criminele activiteiten en dat hij weet waar koffers met geld zijn.
Thomas weet te ontspannen uit het ziekenhuis en gaat naar zijn ex toe. Zijn ex-vrouw Mara is gelijk bereid om te helpen en al snel komt ze erachter dat zij en hun dochter Eva hierdoor in gevaar zijn. Ze besluiten met z’n 3e onder te duiken.
Professor Robert Vos, de vader van Thomas is aan het les geven op school waar hij bezoek krijgt van de journaliste Julia. Julia verteld hem dat Thomas in het ziekenhuis ligt. De journaliste wilde een verhaal maken van Robert en zijn manier van denken over de financiële wereld nu. Robert nodig haar uit omdat hij haar wat wil vertellen/ in vertrouwen wil nemen.
Dit alles gaat in een gigantische versnelling en er gebeuren zoveel dingen die niet echt geloofwaardig zijn. Misschien omdat ze te snel gebeuren?
Op zich is het een leuk verhaal maar ik denk dat de schrijver er beter aan had gedaan om alles wat meer uit te werken er misschien wel 2 boeken van te maken. Dan hadden de personages meer diepgang kunnen krijgen en ook meer groei naar mij idee.
De schijfstijl is lekker daar ligt het niet aan maar het gaat veel te snel en te veel ongeloofwaardigheden voor mij om hier dit een goed boek te vinden. Jammer want er had echt wel meer in gezeten denk ik.